Νεανική Επιχειρηματικότητα 2017

2017-04-06 16:48

Οι μαθητές του τμήματος Β1 συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / JA Greece. Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιούργησαν μία εικονική μαθητική επιχείρηση. Ζώντας σε μια εποχή όπου η τεχνολογία  και το διαδίκτυο  αναπτύσσονται ραγδαία, αποφάσισαν το προϊόν να έχει σχέση με το διαδίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψη και την ανάδειξη της Ρόδου ως  «Γαστρονομικής  Περιφέρειας  της Ευρώπης για το 2019», δημιούργησαν μια ιστοσελίδα η οποία συνδυάζει την πώληση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η επιχείρηση ονομάστηκε «e-rhodes». Η επωνυμία συτή θεωρήθηκε εύστοχη διότι περιλαμβάνει το όνομα του νησιού και το «e» που παραπέμπει σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Κύριος σκοπός της επιχείρησης είναι η πώληση τοπικών παραδοσιακών προιόντων της Ρόδου καθώς και υπηρεσιών. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης παρέχονται επίσης πληροφορίες για την περιοχή και τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί ένας επισκέπτης. Η πώληση των παραδοσιακών προιόντων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.e-rhodes.eu και τα προιόντα που πουλά η επιχείρηση είναι μέλι, μέλι με ξηρούς καρπούς, μελεκούνια και σούμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν και στην Εμπορική ‘Εκθεση 2017, που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικόττας Νέων στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές παρουσίασαν το προιόν τους και απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές τόσο για το περίπτερό τους όσο και για την πρωτότυπη ιδέα τους.

Στις 31 Μαρτίου του 2017 οι μαθητές βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα σε εκδήλωση του ΚΕΣΥΠ Ρόδου στο εμπορικό επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν, αλλά και στον οικονομολόγο του σχολείου μας κ. Πατσακιώτη Δαμιανό που ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα.