Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας | 03-03-2017

2017-03-14 17:37

Για το Γενικό Λύκειο Αφάντου η 3η Μαρτίου αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για να τιμήσει τον εθελοντισμό και τον θεσμό της αιμοδοσίας και αυτό γιατί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι η «καρδιά» των δράσεών του και ο πυρήνας της φιλοσοφίας του. Πρωταγωνιστές της «2ης Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας», για το σχολικό έτος 2016-2017, ήταν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, που με πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης ανέλαβαν με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, αφιερώνοντας το χρόνο, την αγάπη και την εμπειρία τους για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με το θέμα της αιμοδοσίας.

          Με την πίστη τους στην αρχή ότι η  συνεχής και συστηματική ενημέρωση μπορεί να νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο και να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος, απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενδεικτικό μάλιστα του γεγονότος ότι ο θεσμός της αιμοδοσίας έχει εδραιωθεί στη συνείδηση της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Αφάντου είναι το γεγονός ότι 31 μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου ήταν πρόθυμοι να δώσουν αίμα, από τους οποίους έδωσαν τελικά οι 19, όπως επίσης και 5 καθηγητές. Παράλληλα με την αιμοδοσία έγινε, για πρώτη φορά στο σχολείο μας, δειγματοληψία για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

            Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στους μαθητές/τριες του σχολείου, που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο για την υλοποίηση αυτής της δράσης και ανέδειξαν την αιμοδοσία και τον εθελοντισμό σε υπέρτατες αξίες, και ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας, κ. Αγγέλου Ευάγγελο, τις γιατρούς και τις νοσηλεύτριες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για τη συνεχή παρουσία τους στο πλευρό του σχολείου μας και την καθοριστική τους συμβολή στην πραγμάτωση των στόχων μας. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έκαναν τον εθελοντισμό πράξη.