Ενημέρωση από ΕΥΘΥΤΑ

2015-01-23 20:31

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, σε μια προσπάθεια να εκπαιδευτούν οι μαθητές σε θέματα και δράσεις που προάγουν την οδική ασφάλεια και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις αδικοχαμένες ζωές στην άσφαλτο, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αφάντου, ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου ΕΥΘΥΤΑ. Η παρουσίαση έγινε από την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ  ΡΟΔΟΥ κ. Ελένη Καρύδη και τον εθελοντή – μέλος κ. Μπακάλη Εμμανουήλ.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στιγμιότυπα τροχαίων ατυχημάτων, μαρτυρίες θυμάτων και αποτελέσματα ερευνών που καταδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες του αλκοόλ στην οδική συμπεριφορά του ατόμου. Στη συνέχεια συμμετείχαν στο Διαδραστικό Πρόγραμμα «Αλκοόλ – Οδήγηση», όπου με τη χρήση γυαλιών προσομοίωσης μέθης μπόρεσαν να αντιληφθούν τη δράση του αλκοόλ στον ανθρώπινο εγκέφαλο και να αναλογιστούν τις επιπτώσεις της.

Τέτοιου είδους ενέργειες πιστεύουμε ότι μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των νέων και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και προάγουν το ρόλο του σχολείου σε ουσιαστικό φορέα αγωγής και κοινωνικοποίησης ως απόρροια της σωστής ενημέρωσης και πληροφόρησης των μαθητών. Εκφράζουμε το θαυμασμό και τα συγχαρητήριά μας στην Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης αυτής.