Εκπαιδευτική Εκδρομή Α΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη

2019-03-05 11:52

Η εκδρομή της Α΄ Λυκείου στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2019» ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι μαθητές παρουσίασαν το προιόν τους στους αξιολογητές του προγράμματος και άφησαν θετικές εντυπώσεις. Για τρίτη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα της εικονικής επιχείρησης και οι μαθητές/τριες απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες, πρωτότυπες ιδέες και όρεξη για δημιουργία.

Παράλληλα, η επίσκεψή  και η διαμονή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης τους προσέφερε την δυνατότητα να γνωρίσουν τόσο τις ομορφιές της πόλης όσο και την ιστορία της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα μοναδικά μνημεία και αξιοθέατά της.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους μαθητές/τριες και οι περιοχές που επισκέφθηκαν. Στην Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο χρόνο, μέσα από την περιήγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο. Εξαιρετικές ήταν και οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στην Έδεσσα και το χιονοδρομικό κέντρο όπου εντυπωσιάστηκαν από την ξεχωριστή ομορφιά και τις εναλλαγές τους των τοπίων που χαρακτηρίζουν την περιοχή. Έκαναν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και βόλτα στα όμορφα δρομάκια του παραδοσιακού χωριού του Αγίου Αθανασίου. Είναι αναμφισβήτητο ότι η φύση έχει χαρίσει στην περιοχή τα καλύτερά της δώρα.

Επιχειρώντας μια συνολική αποτίμηση, θα λέγαμε ότι η εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ήταν μια εκδρομή από την οποία οι μαθητές/τριες αποκόμισαν πολλαπλά εκπαιδευτικά οφέλη. Παράλληλα, χάρηκαν και διασκέδασαν. Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας υπήρχε πολύ ευχάριστο κλίμα και οι μαθητές ήταν συνεργάσιμοι, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι επέδειξαν απόλυτη συνέπεια ως προς τη χρονική τήρηση του προγράμματος.